1η Ημερίδα Κατάρτισης Νοσηλευτών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών

Το ΕΛΙΖΑ και η Β’ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού», σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων YALE και IOWA υλοποιούν το 1ο Εθνικό Πρόγραμμα Kατάρτισης Νοσηλευτών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών, στην Ελλάδα.

Μέσα από αντίστοιχο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε την περίοδο 2016 – 2017 συγκεντρώνοντας ιδιαίτερα υψηλή ανταπόκριση από την επιστημονική κοινότητα, έχουν ήδη εκπαιδευθεί περισσότεροι από 1.220 επαγγελματίες υγείας  που φροντίζουν παιδιά, στην πλειονότητά ιατροί, ειδικευόμενοι παιδιατρικής και φοιτητές ιατρικής σε επτά πόλεις της Ελλάδας.

Το εν λόγω πρόγραμμα που ξεκινά το Μάρτιο του 2018, απευθύνεται πρωτίστως σε voσηλευτές, καθώς:

  • Αποτελούν τον πρώτο επαγγελματία υγείας εντός του Νοσοκομείου που έρχεται σε επαφή με το παιδί με υποψία σωματικής κακοποίησης
  • Λαμβάνουν το πρώτο ιστορικό και διακινούν τη φροντίδα του παιδιού
  • Περνούν σημαντικό χρόνο δίπλα στην οικογένειες και το παιδί

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις όπου εδρεύουν οι 12 Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο), το διάστημα 2018 – 2019.

Φορέας Διοργάνωσης: Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΕΛΙΖΑ  σε συνεργασία με την Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τις: A’ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, Β’ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και Δ’ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου και τη Β’ Παιδιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α., Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

Website (Φορέα): http://eliza.org.gr/

Εγγραφή: Δωρεάν Εγγραφή – Χορηγούνται 4 Μόρια Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης

Για Δήλωση Συμμετοχής : 2103249242 ή conference@everesttravel.gr

Πρόγραμμα :  download file  

Aφίσα: download file